Current Job Vacancies at MSAB

We are recruiting for the following position(s)

Customer Success Manager
Grafisk Designer
Video Editor / Motion Graphics Designer
Controller
Area Sales Manager
Junior Testare
Interaction Designer
Mjukvaruutvecklare C++
Digital Designer
Service Designer
GUI-utvecklare

Customer Success Manager

Arbetsbeskrivning
Vill du arbeta proaktivt för att våra kunder ska uppleva största möjliga nyttan av våra produkter och samtidigt bidra till en kundvård i världsklass? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Vårt Customer success-team arbetar för att bygga en långsiktig relation med våra kunder och för att ha 100 % förnyelsegrad på våra licenser. I din roll kommer du att samarbeta med säljare i Norden och Baltikum och ditt största fokus ligger inte på nykundsbearbetning utan snarare på att fortsätta bygga goda relationer och säkerställa att de kunder vi redan har är nöjda.

I ditt arbete ingår bland annat att:
– Ha en rådgivande roll mot våra kunder för att säkerställa fortsatt värde av våra produkter och tjänster
– Arbeta med kunderna för att fastställa kritiska mål eller andra nyckeltal och hjälpa kunden att uppnå sina mål
– Göra demos av produkter över internet, (webinar, skype, Lynk, GoToMeeting etc.)
– Arbeta med att identifiera och utveckla merförsäljningsmöjligheter
– Ansvara för licensförnyelser inom din region

Vem är du?
Vi söker dig med eget driv och affärsanda! Du brinner för kundnöjdhet och som har lätt för att skapa relationer och bygga förtroende. Du drivs av att skapa win/win för alla parter och arbeta strukturerad för högsta effektivitet och resultat.

Vidare ser vi att du:
– Har 2 + års relevant erfarenhet. Tidigare erfarenhet av Customer Success är ett plus men inget krav
– Gärna har ett starkt teknikintresse
– Har erfarenhet av CRM-system
– Är ivrig att lära, anpassa och vässa ditt arbete
– Är hjälpsam både mot kunder och medarbetare
– Har utmärkt verbal kommunikation i både svenska och engelska
– Är en stark lagspelare likväl som självgående
– Trivs i en multi-tasking miljö och kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt

Learn More and Apply Here

Grafisk Designer – Stockholm, Sweden

 

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi en grafisk formgivare för en spännande roll till MSABs marknadsavdelning.Du kommer att vara en del av ett litet och engagerat team och vi befinner oss i en spännande period av förändring.

Du kommer att driva den löpande produktionen av olika typer av grafiskt material, i nära samråd med övriga funktioner på marknadsavdelningen. Det rör sig om allt ifrån att ta konceptidéer vidare till skisser och färdiga enheter till att publicera i digitala kanaler, producera trycksaker och samordna tryck. Även en del bildbearbetning och framställning av Powerpointpresentationer kommer att ingå i arbetet.

Du har koll på processens alla deadlines och detaljer i leveransspecifikationer, håller kontakten med underleverantörer och säkerställer kvalitetsnivån på slutprodukten.

Vem är du?
Vi tror att du:
• Har 1-2 års erfarenhet
• Har en positiv attityd och kan arbeta självständigt och i grupp
• Är bekväm att arbeta mot deadlines
• Har en examen i grafisk design, visuell kommunikation, eller motsvarande
• Ha förmåga att hantera flera projekt i en global arbetsmiljö

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av arbete med främst trycksaksproduktion,företrädesvis på en byrå eller inhouse marknadsavdelning. Vi ser gärna att du arbetat en
del med digital design. Du arbetar obehindrat i Adobe Creative Suite med betoning på InDesign, och har en examen eller motsvarande i grafisk design.

Som person är du lyhörd och lösningsorienterad utanför givna ramar. Du gillar att anta utmaningar och kan koordinera ditt eget arbete. Du anser att det är viktigt att leverera högsta kvalitet i tid. Vidare är du också ordningssam, och har lätt för att arbeta i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar alla sökande, och strävar efter mångfald.

Learn More and Apply Here

Video Editor / Motion Graphics Designer

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi en Video Editor/Motion Graphics Designer för en ny roll till MSABs marknadsavdelning. Du kommer att vara en del av ett litet och engagerat team och vi befinner oss i en spännande period av förändring.

Du kommer att designa och redigera rörlig grafik, illustration och video och det är viktigt att du är bekväm med att arbeta på projekt från konceptfasen fram till färdig produkt. Det är också viktigt att du har en stark bas i digital design och du bör ha mycket goda kunskaper inom After Effects, Adobe Premiere, Photoshop, Illustrator eller liknande
program. Det är naturligtvis viktigt att du har en stark portfolio att visa upp.

Eftersom denna roll är ny, kommer du självständigt i samråd med kollegor på marknadsavdelningen att hjälpa forma, bygga och utveckla ansvarsområdet.

Du har koll på processens alla deadlines och detaljer i leveransspecifikationer, håller kontakten med underleverantörer, andra funktioner inom organisationen och säkerställer
kvalitetsnivån på slutprodukten.

Vem är du?
Vi tror att du:
• Har förmåga att hantera flera projekt i en global arbetsmiljö
• Har relevant utbildning inom digital formgivning, rörlig media eller liknande
• Har mycket goda kunskaper inom After Effects, Adobe Premiere, Photoshop, Illustrator eller liknande
• Meriterande om du har kunskaper inom HTML5, Javascript, Flash och webb. Kunskaper inom fotografi och filmning är också meriterande
• Uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska

För att trivas i rollen drivs du av utmaningen att få utveckla denna roll från grunden. Du kan arbeta systematiskt. Du driver dina projekt självständigt, är proaktiv i ditt sätt att arbeta och gillar att testa nya ideér för att hela tiden ligga i framkant.

Som person gillar du att anta utmaningar. Du anser att det är viktigt att leverera högsta kvalitet i tid. Vidare är du intresserad av att följa med i digitala trender och nya sätt att kommunicera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar alla sökande och strävar efter mångfald.

Learn More and Apply Here

Controller – Stockholm, Sweden

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en controller för föräldravikariat med start 1 februari 2017 fram till 1 april 2018 med chans till förlängning. Rollen går att anpassa till en deltidstjänst.

Din roll i finansteamet är att sammanställa, analysera och avrapportera finansiell information för både kontroll och framåtblickande beslutsfattande. För att uppnå detta övervakar/extraherar du data primärt ur bolagets ERP- och CRM system (Navision) samt genom att ha direkta kontakter med olika intressenter i organisationen. I rollen ingår också att bistå med olika uppgifter knutna till månatliga/kvartalsvisa/årliga bokslut. Du rapporterar till CFO och spelar en central roll i att tillse att finansfunktionen bidrar med värdeskapande information.

Vem är du?
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av en liknande roll där du tagit ut information ur system och sedan hanterat, strukturerat och analyserat data. Du har förmåga att kunna sammanställa, analysera och presentera ekonomisk information så att en mottagare lätt kan ta till sig innebörden och du är van användare av Excel där pivot-tabeller och vlookup är nödvändiga. Vidare talar och skriver du flytande på engelska och svenska och har du erfarenhet av Navision är det meriterande.

Learn More and Apply Here

Area Sales Manager – North East Region, United States

Description

 • Manage defined sales territory and create business plan on how to grow business for region:
  • Prospect for and acquire new customers in North East Region, United States
  • Manage, expand and deepen existing client relationships
  • Generate new sales from license renewals, services and product portfolio
 • Continuous market and competition analysis, as well as the development and implementation of effective measures to exploit market potential.
 • Contribute to global sales efforts, marketing and product development of leading edge mobile forensic software and solutions.
 • Responsible for attending industry trade shows in region, coordinating marketing resources and delivering presentations.
 • Works with customer support team to resolve client’s “support cases”, needs/challenges/problems and ensure customer success
Learn More and Apply Here

Junior Testare – Stockholm, Sweden

Arbetsbeskrivning
Ditt ansvar blir att kvalitetssäkra den mjukvara inom området Digital kriminalteknik som utvecklarna tar fram. Du kommer att arbeta tätt med Utvecklingsavdelningen. MSABs affärside’ är att utveckla och marknadsföra system för att utvinna och tolka information från mobila enheter. Produkterna används för att läsa, tolka och analysera information från mobila enheter. En mobil enhet är ofta en mobiltelefon men inkluderar även handdatorer och GPSer. Produkten “XRY” används både för att få fram samtalslistor och meddelanden i misstänkta brottslingars mobiltelefoner och för att kartlägga kontakter mellan misstänkta personer. Kunderna återfinns bland Underrättelsetjänst, Polis, Tull och Militär över hela världen.

Vem är du?
Vi söker dig som har ca ett års erfarenhet av att arbeta med testning och har relevant utbildning.

Du har:
– Ett genuint teknikintresse, främst för mobiltelefoner.
– Minimum ett till ca max 4 års erfarenhet av att arbeta som Testare
– Öga för detaljer! Av högsta vikt är att du är en mycket noggrann person. Du drivs av att hitta svårupptäckta fel.
– Talar svenska och engelska flytande

Learn More and Apply Here

Interaction Designer – Stockholm, Sweden

Description
The Interaction Designer will be responsible for the user experience of MSAB’s software during use from installation to finding evidence and delivering a final report. The person will communicate directly with developers and users and report to Head of Design.

Responsibilities
• Plan, implement and analyze user studies.
• Manage feedback from users and peers.
• Break feedback down and formulate User Stories.
• Together with the Head of Design formulate and prioritize new functionality.
• Prioritize where to innovate and where to re-use together with stakeholders.
• Prepare material for group discussions with stakeholders.
• Sketching flows and wireframes on whiteboard according to group discussions.
• Detailing flows and wireframes according to group discussions.
• Presenting the detailed flows and wireframes to stakeholders.
• Plan, implement and analyze user tests.
• Follow up design and implementation of approved flows and wireframes.
• Facilitate the communication within the team.

Learn More and Apply Here

Mjukvaruutvecklare C++ – Stockholm, Sweden

Arbetsbeskrivning
MSAB växer ytterligare och söker ytterligare en ny medarbetareedarbetare till Telefongruppen som arbeter med C++ utveckling där en av uppgifterna bla är med Reverse Engineering, tolka filer och implementera telefonprotokoll.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort intresse av programmering, har arbetat minimum tre år och behärskar C++ väl.
Du kommer att ingå i ”Telefonutvecklingsgruppen” som idag består av 5 medarbetare. Hela utvecklingsavdelningen inom MSAB är ca 60 personer.
I denna roll passar det bra om du är lite ”klurig” till din läggning. Du ska ”knäcka” de koder som gör att du kan läsa ut hur informationen i de nya telefonmodellerna som kommer ut på marknaden i en strid ström är uppbyggda. Klura ut hur telefonprotokoll fungerar mellan dator och telefon och tolka informationen på skärmdumparna.  Du arbetar fritt och ansvarar själv för din arbetsdag.

Arbetet blir aldrig rutinartat eftersom det dyker upp nya utmaningar i form av problemlösning och eventuellt i form av experimenterande kring ny kod. Gruppen arbetar agilt i teamet och har återkommande kreativa s.k ”Hack days” som kan resultera i att just dina ideer blir underlag för nya utvecklingsprojekt. Du behöver tala och skriva svenska obehindrat.

Learn More and Apply Here

Digital Designer – Stockholm, Sweden

Description
We are always on the lookout for passionate people and at this moment, we’re looking for a creative Digital Designer with conceptual thinking, excellent design skills and passion for with experience in designing for all channels, with a focus on digital design. The marketing department handles multiple tasks which you will quickly get put yourself in several of them. The projects are of varying sizes, some projects can be involved in a couple of weeks, while other tasks can be solved on a daily basis.

Main tasks
• Update, maintaine and create new content on daily basis on the website as well in other channels, in parallel with the general tasks of the marketing department.
• Collaborate with the rest of the team on the development of brand tone of voice and content strategy based on the brand strategy.
• Develop campaign concepts and come up with new marketing ideas to promote the company in collaboration with the marketing team and external agencies.
• Work with campaign sites, banners, newsletters and various marketing campaigns.

Learn More and Apply Here

Service Designer – Stockholm, Sweden

Description
The Service Designer will be responsible for the customer experience of MSAB’s entire software life cycle from purchase to usage and upgrading. The person will communicate directly with sales, market, developers and customers and report to Head of Design.

Responsibilities
• Plan, implement and analyze user studies.
• Manage feedback from users and peers.
• Break feedback down and formulate User Stories.
• Together with the Head of Design formulate and prioritize new functionality.
• Prioritize where to innovate and where to re-use together with stakeholders.
• Prepare material for group discussions with stakeholders.
• Sketching flows and wireframes on whiteboard according to group discussions.
• Detailing flows and wireframes according to group discussions.
• Presenting the detailed flows and wireframes to stakeholders.
• Plan, implement and analyze user tests.
• Follow up design and implementation of approved flows and wireframes.
• Facilitate the communication within the team.

Learn More and Apply Here

GUI-utvecklare – Stockholm, Sweden

Arbetsbeskrivning
Du kommer att jobba som utvecklare/developer med både nyutveckling och underhåll av befintliga applikationer. Du ingår i ett team av 6 personer som arbetar tätt med designers och andra utvecklare. Ni vidareutvecklar och förvaltar, i dagsläget, fem applikationer vars syften är bland annat att “visa bevis” på ett användarvänligt sätt men även att hjälpa utredarna att hitta nya bevis och att bevissäkra dessa.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som:
• har arbetat med Windowsbaserad applikationsutveckling under minst två år
• är en engageras och ansvarstagande problemlösare som gillar att ta mycket eget ansvar, men inte har något emot att jobba i team.

Du har troligen en relevant utbildning inom IT, men det viktigaste är ett genuint intresse för programmering och utveckling.

Email to Learn More

About MSAB

MSAB is the market leader in its niche; Digital Forensics > Mobile Forensics – where we work to extract information from cell phones, satellite phones and tablets. The company is represented worldwide by our staff, resellers and partners. MSAB has been listed on Nasdaq OMX Stockholm since 2011. The company is on several lists of the fastest growing technology companies in Europe and has increased turnover tenfold during the last 7 years. Revenues for 2014, were 181 MSEK.

MSAB HQ is placed in newly renovated premises by the Metro at Hornstull, Stockholm and has over 110 employees, of which about a third are women. In Sweden there are 80+ employees and another 30+ employees are divided between offices in the USA, UK, Canada, China and Australia, as well as sales representatives in France, Germany, Netherlands, Brazil and Russia.

MSAB’s primary customers are in the police and judiciary, military and intelligence sectors. MSAB’s products are used to read, interpret and analyze information from seized mobile devices. The product “XRY” is used by law enforcement all over the world to present evidence in criminal prosecutions.

Join our team!

Roles currently available are described above, but we are always looking for talented people to join our team. If you want to work with us, please submit your resume and cover letter to susanne.jegendal@msab.com